Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΟΟΔΕ

Ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, έγραψε:

Δεν μπορούσα να εξηγήσω τη σιωπή του Χριστοδούλου. Μέχρι τότε είχαμε καθημερινή σχεδόν επικοινωνία. Αμέτρητα τα χειρόγραφα του, τα μηνύματα με επιστολές και φαξ σε εμένα. Και ξαφνικά μουγγάθηκε!

Πού να φανταστώ ότι η ΟΟΔΕ ήταν άλλη μια δικής του έμπνευσης (τύπου Βαβύλη) παρα-θρησκευτική οργάνωση;

Έτσι, επέμενα να πάρω μια απάντηση.

Πέρασαν μήνες, και έλαβα τελικά ένα μέηλ από το γραφείο του Μακαριότατου, από κάποιους λέει που εξουσιοδοτηθήκαν από αυτόν για να μου απαντήσουν. Έλεγαν διάφορα ακατανόητα ("άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε"), θεολογικά τάχα, και επικέντρωσαν την κριτική τους στον σκληρό χαρακτηρισμό του συγγραφέα για την εικόνα της Αγίας Τριάδος. «Δεν γράφουν έτσι οι χριστιανοί», συμπέραναν στο μέηλ τους για τον συγγραφέα.

Ο ίδιος ο Μα(σ)καριότατος δεν απαντούσε, διότι (το έμαθα πολύ αργότερα αυτό, όταν εκδόθηκε το βιβλίο) είχε σκοπό να γράψει καλά λόγια γι αυτό το βιβλίο, όπως και έγινε.

Εμένα βεβαία με κοροϊδεύανε, και δεν πλήρωναν τίποτε γι αυτό, όμως δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και με τον Θεό, και μάλιστα ατιμώρητα!

Ο ηγούμενος του μοναστηριού της Κύπρου που εξέδωσε το βιβλίο, σκοτώθηκε λίγο μετά, μαζί με τον πατριάρχη Αλεξάνδρειας με το ελικόπτερο που έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν προσγειωθεί στο Άγιο Όρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: