Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος: και Αιρετικός, και Ανόητος;

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:

Συνέντευξη στη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

Μητροπολίτης (οικουμενικού πατριαρχείου) Μιλήτου, Απόστολος (για τον Χριστόδουλο):

«Βεβαίως, πρέπει να σεβόμαστε το νεκρό και να τηρούμε το γνωστό «Ο νεκρός δεδικαίωται», αλλά η υπερβολή βλάπτει. Γιατί απλώς, όποιος ασκεί διοίκηση και λάθη θα κάνει αλλά και καλά πράγματα. Για παράδειγμα, η ίδρυση γραφείου στις Βρυξέλλες ήταν τεράστιο λάθος μιας ομογενούς, ομοεθνούς και ομόγλωσσης Εκκλησίας, εφόσον το Πατριαρχείο είχε ιδρύσει γραφείο στις Βρυξέλλες. Αμέσως μετά την Εκκλησία της Ελλάδας, ακολούθησαν οι Εκκλησίες Κύπρου, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, γιατί εκεί πιστεύουν ότι είναι ο πακτωλός των χρημάτων. Αποτέλεσμα; Η πολυδιάσπαση της φωνής των Ορθοδόξων, τη στιγμή που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει μια φωνή κι ένα λόγο.

(Από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. 3/2/2008)


ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Το μίσος του Βαρθολομαίου για ό,τι το Ελληνικό και ό,τι το Ορθόδοξο, είναι άσβεστο!

Ήρθαν στην κηδεία για να προσευχηθούν τάχα για τον Χριστόδουλο (στην πραγματικότητα για να ηδονιστούν, που τον θάβουν), και βγαίνουν αμέσως μετά για να βγάλουν όλο τους το δηλητήριο!
Χάσανε λεφτά λοιπόν, από την κίνηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, να ανοίξει γραφείο στις Βρυξέλες, ε;
Θέλανε και να έχουν αυτοί τη μια και μοναδική φωνή (φιμώνοντας όλους τους άλλους) για να ακούγεται το αφεντικό τους, ο Τούρκος πάπας της Κωνσταντινούπολης, ο Βαρθολομαίος, που θέλει να επιβάλει ένα δεύτερο Βατικανό, ε;

Έχουν άδικο μετά οι «γκρίζοι λύκοι»;

Και υπερφίαλοι, αυτοί στο Φανάρι, και προδότες της πίστεως (ως υποταγμένοι στον πάπα των παπικών), αλλά και ανόητοι αιρετικοί:

Τι θα πει «Ο νεκρός δεδικαίωται»; «Δικαιώνει» τάχα, ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος τον Χριστόδουλο (επειδή λέει, πέθανε), και αμέσως τον θάβει πιο βαθιά!!!..

Το ρητό αυτό, δεν αναφέρεται στους πεθαμένους αλλά στο μυστήριο του βαπτίσματος, ω ανόητοι, αντίχριστοι του Φαναρίου!



(Από το - μετά από 9 μήνες ζωή - απενεργοποιημένο - το καλοκαίρι 2008 - ιστολόγιο του Παναγιώτη Μιχαλόπουλου, το «χαιρετίσματα», στο natapoume.pblog.gr.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: