Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΟΙ ΡΕΓΧΟΝΤΕΣ (ΡΟΧΑΛΙΖΟΝΤΕΣ) ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ

Στη μηνιαία έκδοση των αγωνιζομένων χριστιανών Λάρισας ο «ΑΓΩΝ», τεύχος Οκτωβρίου, ο εκλεκτός και αγωνιστής Θεολόγος Γεώργιος Παπαζέτης, αναπτύσσει σε κύριο άρθρο της εφημερίδος τα περί του Ιωνά του Προφήτου.

Στο τέλος του άρθρου ο ευσεβής συγγραφεύς τονίζει ότι και σήμερα οι Ιωνάδες της Εκκλησίας, τουτέστιν οι επίσκοποι κατά κύριον λόγον, και οι κληρικοί κατά δεύτερον λόγον, κοιμούνται μακάρια και ρέγχουν.

 


Δοξολογίες, ορκωμοσίες, αγιασμοί, δεξιώσεις, επίσημες εκδηλώσεις, παρελάσεις, πομπώδεις και επιδεικτικές τελετές τα κύρια έργα τους.


Λείπει το προφητικό και αφυπνιστικό κήρυγμα των προφητών, αποστόλων και πατέρων της Εκκλησίας μας. Λείπει ο αυτοέλεγχος, η αυτομεμψία, η αυτοσυνειδησία ότι «ημαρτήσαμεν, ηνομήσαμεν, ηδικήσαμεν ενώπιόν σου. Ουδέν συνετηρήσαμεν, ουδέν εποιήσαμεν, καθώς ενετείλω ημίν».

 
Στο μεταξύ,

Η Ιερά Σύνοδος ακόμη δεν ανακάλεσε, επισήμως τα έγγραφα προς την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ότι «η επισκοπική ομοφυλοφιλία είναι προσωπικό δεδομένο και συνεπώς δεν μπορούν οι δημοσιογράφοι ν' ασχολούνται μ' αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: