Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008

Αγωγή του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας

[onomastiria.jpg]
ΔΙΑΒΑΖΩ:

Αγωγή του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κατά
του οδηγού του και του εφημερίου
του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου

Το ποσόν των 500.000 ευρώ ζητά από τον πρώην οδηγό του και έναν κληρικό, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος με αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο μητροπολίτης εξιστορεί στην αγωγή του τα περιστατικά τα οποία θεωρεί ότι έβλαψαν την υπόληψή του και του προκάλεσαν ψυχικό κλονισμό.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Α Γ Ω Γ Η

Κωνσταντίνου Φαραντάτου, Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κατοίκου Ν. Ιωνίας, οδός Λεωφ. Ηρακλείου, αρ. 340.

Κ Α Τ Α

1. Γρηγορίου Σταμούλη, κατοίκου Ν. Ιωνίας - Αττικής, οδός Ευτέρπης, αρ. 48.
2. Κανέλλου Δημητρακόπουλου, κατοίκου Ηρακλείου - Αττικής, οδός Μαραθώνος και Πεύκων.

Αθήνα 10-04-2008

«..Από τις παραπάνω πράξεις και ενέργειες αμφοτέρων των εναγομένων συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, ότι την καταξιωμένη προσωπικότητά μου ήλθαν οι εναγόμενοι με κακότητα, προκατάληψη και επιπολαιότητα να αμφισβητήσουν με ψευδοκαταγγελίες και απαράδεκτα τεχνάσματα. Κατόρθωσαν να σπιλώσουν την τιμή και υπόληψή μου και να με καταντήσουν δακτυλοδεικτούμενο. Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στους δρόμους της Μητροπόλεώς μου, ούτε στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, όπου κατοικώ. Η εμφάνισή μου στην Ιερά Σύνοδο, σε κάθε Ιερό Ναό που ιερουργώ αλλά και στον κοινωνικό μου περίγυρο συνοδεύεται από απαράδεκτα σχόλια ανημέρωτων ή κακεντρεχών ανθρώπων. Με δείχνουν στο δρόμο λέγοντας : «Να αυτός είναι ο κίναιδος επίσκοπος, που ρίχτηκε στον οδηγό του». Η μείωσή μου στο οικογενειακό μου περιβάλλον, στο ορθόδοξο ποίμνιο, στον ανώτερο και κατώτερο κλήρο, την Μητρόπολή μου και την κοινωνία της Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδελφείας Αττικής ειδικά, και γενικά στην Ελλαδική κοινωνία είναι τεράστια. Τα πικρόχολα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Έχω περιέλθει σε κατάσταση απελπισίας. Έχει διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η ιερατική, οικογενειακή και κοινωνική μου ζωή από τους ισχυρισμούς και διαδόσεις των εναγομένων, το περιεχόμενο των οποίων αναπαράγεται από πλείστες όσες ιστοσελίδες, οι οποίες εμφανίζονται στο διαδύκτιο, όταν κάποιος αναζητήσει το λήμμα Μητρόπολη Ν. Ιωνίας ή Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας..»

«..Εδημιούργησαν σ' εμένα υπαίτια βαρύτατο ψυχικό κλονισμό, επέφεραν δε εις εμέ τεράστια ηθική βλάβη, διότι εκ των εναντίον μου αδίκων πράξεών τους διασύρεται το όνομά μου, ο τίτλος μου ως Αρχιερέως και ως ατόμου, ταλαιπωρούμαι εις τον τόπο όπου ασκώ το λειτούργημά μου και το οποίον ασκώ εντίμως και αξιοπρεπώς από δεκαετιών, με αποτέλεσμα όλα αυτά να μου δημιουργήσουν βαθύτατο ηθικό πλήγμα, μελαγχολία και τάσεις αναστολής από την εν γένει εργασία μου..»

http://ecclesianet.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: