Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Απτόητοι όμως, χοντρόπετσοι και με θράσος χιλίων πιθήκων..

Δημοσίευση : 20 Δεκεμβρίου 2007

Όπως διαβάζω σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο, στην αρχή του χρόνου είχε οριστεί («από τις χριστιανικές Εκκλησίες») μια εβδομάδα προσευχής «για την ένωση του χριστιανισμού».

Και φυσικά δεν πρόκειται για προσευχή «υπέρ τοις των πάντων (ορθοδόξων χριστιανών) ενώσεως» που λέμε στη θεία λειτουργία, αλλά για οικουμενιστική κίνηση υπέρ μιας σατανικής ενότητας της αλήθειας με το ψέμα, της αίρεσης με την ορθοδοξία.

Έτσι, όπως λέει και η ανακοίνωση, οι χριστιανικές Εκκλησίες του Τορόντο («Εκκλησίες» και οι αιρέσεις; Δεν είναι ΜΙΑ η Εκκλησία;) αποφάσισαν να οργανώσουν μια πορεία (προς τον εξαποδό;).

Διαβάζω στο Δελτίο Τύπου του μητροπολίτη Τορόντο:

«Συγκεντρώθηκαν στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, εκατοντάδες χριστιανοί με ηγέτες τον ρωμαιοκαθολικό αρχιεπίσκοπο καρδινάλιο Ambrozic, τον αγγλικανό επίσκοπο Finley, τον Αρμένιο αρχιεπίσκοπο Denderian, τους ορθόδοξους επισκόπους Γεώργιο της Σερβικής Εκκλησίας, Yuri της Ουκρανικής, Χριστόφορο της Ελληνικής και το μητροπολίτη Σωτήριο και αντιπροσώπους των άλλων Εκκλησιών. Συμμετείχαν οι Εκκλησίες: Ελληνική Ορθόδοξη, Σερβική Ορθόδοξη, Ουκρανική Ορθόδοξη, Αρμενική, Ρωμαιοκαθολική, Αγγλικανική, Λουθηρανή, Βαπτιστών, United και Salvation Army. Το πρόγραμμα στην κάθε Εκκλησία προέβλεπε χαιρετισμό από τον αρχηγό της Εκκλησίας, ανάγνωσμα από το 17ο κεφάλαιο του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου και έναν ύμνο της Εκκλησίας.».

Σύμφωνα με την ιδία ανακοίνωση, τα αιρετικά αυτά παρατράγουδα ξεφωνήθηκαν από 350 περίπου ορθοδόξους χριστιανούς οι οποίοι είχαν κατακλείσει τον γυναικωνίτη (του Αγίου Γεωργίου) από όπου «έψαλαν τον εξάψαλμο» στον αιρετικά φρονούντα κ. Σωτήριο, με συνθήματα όπως: «Οικουμενιστές, και αιρετικοί! Προσευχόμαστε για σας, αλλά δεν μπορούμε να προσευχηθούμε με σας».

Απτόητοι όμως, χοντρόπετσοι και με θράσος χιλίων πιθήκων οι οικουμενιστές και οι φίλοι τους, συνέχισαν με αλλαξοκωλιές.


Διαβάζω:
«Οι τελετές συνεχίστηκαν με πορεία στην Λουθηρανική εκκλησία, στην Ρωμαιοκαθολική εκκλησία και στην United. Κατέληξαν στον αγγλικανικό καθεδρικό ναό, όπου έγινε οικουμενική ακολουθία. Εκεί ο μεν μητροπολίτης Σωτήριος ανέγνωσε από το 17ο κεφάλαιο του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου, ο δε επίσκοπος Yuri της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ενέπεμψε μια δέηση, και ο καρδινάλιος Ambrozic έκανε το κήρυγμα.»
(Από το Γραφείο της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο.)

ΜΠΗΚΑΝ ΛΥΚΟΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, ΡΕΕΕΕΕΕ!..
ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΛΥΚΟΙ..

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ; (ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ).
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; (ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΚΟΜΑ)

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΚΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Π. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 


(Από το - μετά από 9 μήνες ζωή - απενεργοποιημένο - το καλοκαίρι 2008 - ιστολόγιο του Παναγιώτη Μιχαλόπουλου, το «χαιρετίσματα», στο natapoume.pblog.gr.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: