Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Αγαπητέ «φιλόσοφε», χαίρε!

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:


Αγαπητέ φιλόσοφε, χαίρε!
:-)

Αν και στο «προφίλ» σου περιλαμβάνεις την κατηγορία «Θρησκεία και Πίστη» στα ενδιαφέροντα σου, νομίζω ότι εγώ σαν χριστιανός, μπορώ να έχω άλλη άποψη από τη δική σου.

Στο ναό λοιπόν, ο Παπούλιας δεν είναι ανώτερος από κανέναν. Αν μάλιστα (ο όποιος Παπούλιας), δεν είναι καν πιστός άνθρωπος, τότε είναι κατώτερος από κάθε πιστό εκκλησιαζόμενο. Τότε, θα πρέπει να τίθεται σε αμφισβήτηση ακόμα και η είσοδος του στον ναό.. Και όχι να του γίνεται υποδοχή («Φαρισαίου») με τιμές.

Δεν καταδίκασα... Σχολίασα!

Μέσα στον ναό τιμάται και λατρεύεται ο Χριστός και κανένας άσχετος.
Αν είναι κάποιος πιστός και θέλει να τον τιμούν απ' έξω (με τα «ταρατατζούμ»), να προσέρχεται στο ναό πριν αρχίσει η ακολουθία του Όρθρου ή της θ. λειτουργίας ώστε η γκρανγκάσες της μπάντας και τα πιάτα της, να μη διαταράσσουν το εκκλησίασμα!

ΕΓΩ ΕΓΡΑΨΑ:

Νόμιζα ότι στην Εκκλησία υπάρχει ισότητα! Ότι δεν γίνεται ο παραγκωνισμός του «τελώνη» (του απλού εκκλησιαζόμενου) και ο δοξασμός του «Φαρισαίου» (του όποιου «επίσημου»).
Πέρα από όλα αυτά, νομίζω ότι αποτελεί και ασχήμια και ασέβεια προς τον ναό όπου γίνεται θ. λειτουργία, όλος αυτός ο θόρυβος... Όλα αυτά τα «ταρατατζούμ» απ' έξω, κάθε φορά που εμφανιζόταν και ένας πολιτικός!!!..

Χριστιανικός ναός είναι αυτός, ή μασονική στοά;


(Από το - μετά από 9 μήνες ζωή - απενεργοποιημένο - το καλοκαίρι 2008 - ιστολόγιο του Παναγιώτη Μιχαλόπουλου, το «χαιρετίσματα», στο natapoume.pblog.gr.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: