Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2008

«Κρίση» και «Κατάκριση». (Απάντηση στην ξενιτεμένη στο Τορόντο, φίλη)

http://img135.imageshack.us/img135/2232/512465402eecf0ie8.jpg
Αγαπητή κ. Νίτσα,

Σχετικά με τα λεγόμενά σας ότι... παντού υπάρχουν σκάνδαλα, (δηλαδή και στις άλλες ομολογίες), και γι αυτό δεν πρέπει να μας πειράζει (να μη στενοχωριέμαι λέτε!) που υπάρχουν και στην Ορθοδοξία, έχω να σας πω τούτο:

ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΑΝΟΜΙΑ ΠΟΣΑ.
ΟΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ.
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΝΑΔΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΕΙΣΤΕ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΒΡΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΕΣ (ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΕΓΓΟΝΑΚΙ ΣΑΣ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΑΠΡΟΣΕΞΙΑ ΠΕΤΑΞΕ), ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΑΡΧΗ; «ΠΑΨΕ, ΜΗ ΜΙΛΑΣ, ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ... «ΚΑΚΑ» ΘΑ ΕΤΡΩΓΕΣ»; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!..

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤ.ΔΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΥΣΤ.ΔΩΝ. ΤΩΝ ΠΟΥΣΤ.ΔΩΝ!».

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ (ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ... ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ.
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΟΙ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΟΙ...

Όσον αφορά δε την «Κρίση» και την «Κατάκριση», έχω να σας πω και τούτο:

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΝΕΝΑ.

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ (ΟΠΩΣ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ).

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΜΩΣ, ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟΠΟΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΨΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ.

ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝ ΕΔΕΝΑΝ ΜΙΑ ΜΥΛΟΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ... ΟΠΟΤΕ...


Π. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: